Split klíma

Annyi helyen hallottunk már róla, de mit is jelent pontosan a split klíma?

A split kifejezés az osztott rendszerű klimatizálásra utal, mely itt egy beltéri és egy kültéri egységet jelent. Ezen kívül a split klíma a régebbi típusú mobil klímák egy modernebb, hatékonyabb, halkabb és esztétikusabb típusa.

Midea split klímaszerelés akciósan

Miért jobb a split klíma?

A kültéri egységbe telepített kompresszor szinte zajmentes működést, valamint hatékonyabb működést biztosít, ugyanis a beltéri egység közvetlenül a hűtendő beltérben kap helyett. Fontos tudni, hogy a split klímák hatékony működéséhez a beltéri és a kültéri egységeket egymáshoz a lehető legközelebb kell elhelyezni. Ennek oka, hogy az egységeket összekötő rézcsöveken áthaladó hűtőközeg a legrövidebb úton a leghatékonyabb. A hatékony működést még nem befolyásoló távolság a split klíma egységei közt: 5 méter. Ezen túlmenően már nem csak a beruházási, hanem az üzemeltetési költségek is magasabban k lehetnek.

Mindezek ellenére a split klímák alkalmazkodnak leginkább a lakossági igényekhez, lakásokba és családi házakba egyaránt telepíthetőek.

Milyen split klímákat ismerünk?

  • oldalfali split klíma
  • mennyezeti (parapet) split klíma
  • kazettás split klíma
  • légcsatornás slpit klíma
  • multi split klíma rendszerek

Utóbbi rendszerek csak annyiban térnek el a mono split berendezésektől, hogy a nagyobb teljesítményű kültéri egységnek köszönhetően több beltéri egység is üzemeltethető. Előnyeit leginkább a családi házak esetében lehet leginkább kiélvezni.

Nem tud a split klímák közül választani?

Munkatársaink készséggel segítenek a megfelelő készülék vagy rendszer kiválasztásában, melynek szállítását és telepítését is elvégezzük Önnek.

Utóbbi szolgáltatásaink Budapesten és Pest megyében igényelhetőek.

Twitter
Tweet
Google+