Inverteres klíma

A modern technika és a magas igények találkozása egy olyan hatékony berendezést eredményezett, mely minden időben képes megteremteni a tökéletes komfortérzetet. Az inverteres klíma az önszabályzó (fokozatmentes teljesítményszabályozó) technológián alapulva a legoptimálisabb teljesítményszintre áll be. Ennek előnye, hogy az inverteres klíma nem csak kevesebb energiát használ fel, hanem a működés közbeni zajszintje is jóval alacsonyabb.

LG inverteres klíma

Miért jó egy inverteres klíma?

Ha inverteres klíma vásárlása mellett dönt, rengeteg előnyt élvezhet, amelyek a típus működéséből fakadnak. Míg a hagyományos klímák állandóan ki-bekapcsolnak, hogy fenntartsák a kívánt hőmérsékletet, addig az inverteres készülékek folyamatosan üzemelnek. A klíma minden pillanatban figyeli a szoba hőmérsékletét, és ehhez mérten szabályozza saját teljesítményét. Ezzel megakadályozható a szervezet számára gyakran megterhelő hőmérsékletingadozás.

Az inverteres klíma sokkal csendesebben működik a hagyományos modelleknél, ráadásul mivel nincs ki-bekapcsolódás, így az eszköz nem is zúg fel. Akár éjszakára is bekapcsolva hagyhatja, nem fogja zavarni az alvásban. Kényelmi szempontból is előnyös az inverteres modellek választása. A hagyományos klímák időszakosan fújnak be hideg levegőt, amely egy áramban szinte „belevág” a szobába, és ahelyett, hogy növelné a komfortérzetet, rossz beállítás esetén inkább csökkenti azt.

Az inverteres termékek további előnye, hogy hatékonyan használhatók fűtésre is. Ez különösen hasznos lehet, ha telente kiegészítő fűtésre van szüksége, vagy ha a fűtési szezont követően hirtelen nagymértékben csökken a hőmérséklet. Ilyenkor nem kell újra elindítania a fűtést, elég, ha klímáját használja.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő inverteres klíma készüléket?

A legtöbben, ha egy új elektromos berendezést vesznek, a fogyasztás alapján döntenek. Azonban azt már sokan nem nézik, hogy az egyes készülékek mennyit is fogyasztanak a készenléti idő alatt. Az inverteres klíma kiválasztása alkalmával az üzemi fogyasztás mellett érdemes a készenléti áramfelhasználást is figyelembe venni. Ugyanis sok esetben a több éves, „akciós” modellek még nem a mai energiatakarékos osztályba tartoznak, így amit az áron megtakarítunk, azt az üzemeltetéskor majd ráfordítjuk.

Figyelem! Az egyes inverteres klíma készülékek közötti készenléti fogyasztási különbség akár több száz W is lehet.

Például: míg egy korszerű inverteres klíma csak 2-4 W közt fogyaszt, addig a korábbi széria 300 W-ot is felhasználhat. Pénzben ez: évi 40.000 Ft többletet jelenthet a nélkül, hogy üzemeltettük volna a készüléket! Általánosságban elmondható, hogy a megtakarítás mértéke 20 és 40 százalék között mozog. Amennyiben folyamatosan vagy napi néhány óránál hosszabb időn keresztül használja a klímát, mindenképpen ajánlott inverteres típust vásárolnia.

Ha a kiválasztáshoz további segítségre vagy tanácsra van szüksége, munkatársaink szívesen segítenek Önnek.

Az inverteres klíma készülékek forgalmazása mellett vállaljuk a berendezése szállítását, beüzemelését, karbantartását, valamint a szükség szerinti javítását is.

Twitter
Tweet
Google+