Gyakran ismételt kérdések a klímaszerelés, klíma készülékek kapcsán

Cégünk split és inverteres klímák forgalmazásával foglalkozik, emellett pedig vállalja azok üzembe helyezését, karbantartását és a klíma tisztítást is. Számíthat ránk Budapesten, egész Pest megyében és Miskolc területén is. Hívjon minket bátran a +36 70 618 1798-as számon, kérjen árajánlatot oldalunkon, vagy az info@proklima.hu email címen keresztül. Kedvező árú klíma Miskolc, Budapest és Pest megye egész területén!

Ha kérdése van a klíma tisztítással, karbantartással vagy szereléssel kapcsolatban, itt biztosan megtalálja rá a választ! Ha mégsem, keressen bennünket bizalommal a megadott email címen vagy telefonszámon!

Káros-e a klíma az egészségre?

A klíma berendezések légkondicionálással szűrik a levegőt, néhány típusnál fertőtlenítik is azt, mindezeken túl pedig részt vesznek a lakáson belüli páratartalom szabályozásában. Az allergiások számára további jó hír, hogy a minőségi klímaberendezések szűrőrendszerük segítségével képesek kivonni a port és a polleneket a lakás levegőjéből. Ha mindig elvégeztetjük az időszakos klíma tisztítást és karbantartást, akkor a berendezésben nem keletkeznek kártevők, így az nem károsítja az egészséget.

Lehetséges klíma tisztítás házilag?

A klímakészülékek üzemelésük során összegyűjtik az áramoltatott levegő mikro szennyeződéseit. Amíg a klíma sokáig üzemen kívül van, elszaporodnak benne a baktériumok, amelyek az első felkapcsoláskor a levegőbe jutnak, és belélegezve számos megbetegedést okozhatnak. Havonta egyszer mi magunk is ki tudjuk tisztítani a klíma szűrőjét, megelőzvén a betegségeket, de évente kétszer érdemes szakember segítéségét kérni, hiszen a szakszerű klíma tisztítás növeli a készülék élettartamát.

Cégünk egy klíma tisztítás során a következő feladatokat látja el: légterelők tisztítása és fertőtlenítése, szűrők mosása, ventilátorok tisztítása, illetve az egységek lemosása. Az éves karbantartás azonban kiegészül egy jóval szélesebb körű tevékenységgel, amely a készülék teljes tisztítását és ellenőrzését is tartalmazza, hogy az megőrizhesse hosszú élettartamát. Szolgáltatásunk Budapest területén és Pest megyén belül, valamint Miskolcon kedvező kiszállási díjak mellett vehető igénybe.

Milyen gyakran van szükség klíma tisztításra?

A klíma tisztítást legalább évente egyszer el kell végeztetni, ha azonban fűtésre is használjuk a berendezést, akkor minimum kétszer, tavasszal és ősszel ajánlatos. Ha szeretnénk, hogy környezetünk egészséges maradjon, és nem akarunk magasabb villanyszámlát sem fizetni, akkor mindenképpen jobban járunk, ha szakemberre bízzuk az éves nagy klímakarbantartást. Havonta, a szűrők kimosásával azonban mi magunk is hozzá tudunk járulni a rendszeres klíma tisztításhoz.

Mikor hívjunk szakembert klímaszereléshez?

Klímaszerelő szakemberre az éves klíma tisztítás és karbantartás mellett a meghibásodások esetén van feltétlenül szükség. A nem megfelelő szerszámok és kellő hozzáértés hiányában nagyobb kárt csinálhatunk a házilagos kísérletezéssel, mint hasznot. Azon túl, hogy a garancia érvényét veszti, még a klíma is tönkre mehet, hiszen a nem szakszerűen javított készülékek élettartama drasztikusan csökken. Jobb, ha szakértőre bízzuk az éves klíma tisztítást és a felmerülő hibákat.

Kint óriási a hőség, Ön mégis köhög, tüsszög, és az orrát fújja?

A problémát valószínűleg a nem megfelelően üzembe állított légkondicionáló készüléke okozhatja. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a klíma nem csupán a megfelelő hőmérséklet beállítását szolgálja, hanem a levegő minőségének javításában is fontos szerepet játszik. A levegőben terjedő betegségek kockázata ugyanis megnőhet, ha a szezon első bekapcsolása előtt nem végeztetjük el szakemberrel az éves klíma tisztítást.

Miért jobb az inverteres klíma, mint a hagyományos?

Az inverteres klíma az önszabályozó (fokozatmentes teljesítményszabályozó) technológián alapulva a legideálisabb teljesítményszintre áll be, nem pedig ki-be kapcsolgat, mint hagyományos társai, ezzel megakadályozza a szervezet számára megterhelő hőmérsékletingadozást. Emellett az inverteres klíma nemcsak kevesebb energiát használ fel, hanem a működés közbeni zajszintje is jóval alacsonyabb. További nagy előnye pedig, hogy hatékonyan használható fűtésre is.

Drága egy klíma beszerelése és fenntartása?

A gyártók napjainkban már elfogadható áron kínálják berendezéseiket, a többi igazság szerint rajtunk múlik. A nem megfelelően karbantartott klíma hamar felmondhatja a szolgálatot. Az éves klíma tisztítást mindenképpen érdemes szakemberre bízni, hiszen ő ilyenkor olyan fertőtlenítő eljárásokat is alkalmaz, amelyeket a tulajdonos a havi szűrő tisztításnál nem tud megtenni. Ez pedig garantálja a készülék hosszú élettartamát. Oldalunkon tájékozódhat folyamatosan megújuló klíma akcióinkról.

Én is be tudom szerelni a klímát?

Egy szakszerűtlenül telepített klímakészülék nem tud megfelelő hatékonysággal működni. A klímaszereléshez megfelelő szerszámokra és szakmai ismeretekre van szükség; ezek hiányában nem garantálható, hogy a készülék hosszútávon életképes marad. Oldalunkon folyamatosan tájékozódhat aktuális klíma akcióinkról, ahol az akciós ár mellett vállaljuk a beszerelést is! Akciós klíma Miskolc és Budapest vonzáskörzetében.

Twitter
Tweet
Google+